← Tilbake til Mote Mot Pels

Talspersoner

Mote mot pels har alltid et antall talspersoner fra motebransjen, i tillegg til talsperson fra NOAH. Per idag er talspersonene for Mote mot pels Fam Irvoll, Jenny Skavlan, Charlotte Thorstvedt, Lisa Kristindatter Mortensen og Lea Meyer.

Fam Irvoll har vært dyrerettighetsforkjemper og medlem i NOAH – for dyrs rettigheter siden hun var 14 år, og er en av initiativtagerne til Mote mot pels. Som klesdesigner er hun en av de mest sukessfulle og profilert i Norge, og designer klær til både voksne og barn (Little Cupcakes). Hun hadde sin første visninger ved Oslo Fashion Week i 2005 og London Fashion Week i 2012, og selger klær bl.a. via Topshop i England. Les intervju med Fam i NOAHs Ark.

Jenny Skavlan er modell og skuespiller. I tillegg arbeider hun med design og redesign. Blant klærne hun har laget for Bik Bok, finner man fuskepelser – som hun også stilte i da hun holdt appell på NOAHs Fakkeltog mot Pels i 2012. Se hennes appell i NOAHs Fakkeltog mot pels.

Charlotte Thorstvedt har bakgrunn som modell, designer (for Bik Bok), DJ og  programleder. Thorstvedt er også per idag moteredaktør for magasinet Det Nye (som er på Mote mot pels liste over pelsfrie moteredaksjoner). Hun har stilt opp for NOAH en rekke ganger både for pelsdyrene og i andre kampanjer. Les intervju med Charlotte i NOAHs Ark. Se hennes appell i NOAHs Fakkeltog mot pels 2010.

Lisa Kristindatter Mortensen er nyutdannet klesdesigner fra Kunst- og håndtverkhøgskolen i Oslo. Hun ble valgt ut til å presentere sine klær i “Designers nest”  ved København Moteuke i 2013, men ble bedt om å omgjøre kolleksjonen “Den andres pels” da moteuken fant ut at det var et klart pelsfritt budskap ved klærne. Hun satte således fokus på problemet med at København moteuke har pelsbransjen som en av sine hovedsponsorer. Hun er også aktiv i NOAH.

Lea Meyer er ung moteblogger som holdt appell i NOAHs Fakkeltog mot pels 2013, sammen med Kjell Nordström. På Oslo Trend 2014 lanserte hun, sammen med andre unge motebloggere, den nye motemagasinet for ungdom, Recens Paper (recenspaper.com) – som naturligvis også er pelsfritt. Se hennes appell i NOAHs Fakkeltog mot pels, sammen med Fam Irvoll og Kjell Nordström.

Talspersonene fronter Mote mot pels ved initiativer overfor motebransjen, og i forbindelse med eventer og utspill fra Mote mot pels.

For pressehenvendelser, kontakt: NOAH – for dyrs rettigheter, presse@dyrsrettigheter.no eller leder Siri Martinsen, 959 444 99.